Camerabewaking

Home Camerabewaking
Algemene opbouw camerasysteem

Over het algemeen wordt een camerasysteem opgebouwd rondom een digitale opnamerecorder. Eigenlijk stamt deze benaming nog uit het verleden, want tegenwoordig heeft de opnamerecorder veel meer functies, dan alleen maar beelden vastleggen. Eigenlijk zouden we beter kunnen spreken van een videoserver, omdat de recorder van tegenwoordig eigenlijk best wel een slimme jongen is. Deze ‘server’ regelt, stuurt en organiseert namelijk alles rondom uw camerasysteem:

  • opnemen van beelden
  • eventueel aanvullend opnemen van geluiden
  • versturen berichten (push/mail/sms) in geval van bepaalde (alarm)situaties
  • eenvoudige bewegingen in een beeld registreren
  • geavanceerde analyse functies op basis van Video CMS oftewel Video Content Management System
  • beslissingen nemen op basis van kentekenherkenning (white list / blacklist)
  • gezichtsherkenning
  • personen binnen een beeld en/of tijdsperiode tellen
  • aansturen van de monitor(en) op basis van één beeld of mozaïek weergave (meerdere beelden gelijktijdig als een schaakbord)
  • aansturen van cloud back-up waarbij de beelden buiten het object worden opgeslagen (of worden ‘gemirrord’) waardoor de beelden niet verloren gaan indien een inbreker de recorder zou stelen
  • zorg dragen voor het feit dat u de beelden (zowel live als vastgelegd) op afstand via het internet kunt bekijken. Bijvoorbeeld via een PC op een totaal andere locatie, via een smartphone of via een tablet.

Hieronder een klein overzicht van randapparatuur welke wij, afhankelijk van de situatie, rondom een opnamerecorder aan zouden kunnen sluiten:

Diverse soorten camerasystemen en bijbehorende bekabeling

Grofweg zouden we kunnen stellen dat er qua opbouw twee soorten camerasystemen bestaan.

Bij het ene systeem worden de signalen vanaf de camera’s aan de recorder verstuurd via een coaxkabel, en bij het andere systeem via een zogenaamde UTP-kabel.

Dat heeft ook weer invloed op te toegepaste connectoren: bij UTP-kabel maken we gebruik van zogenaamde RJ-45 modulair jack connectoren, en bij coaxkabel passen we BNC-connectoren toe.

Volledig onterecht wordt vaak gesteld dat systemen welke gebruik maken van coaxkabels ouderwets of anderszins achterhaald zouden zijn. Het tegendeel is echter waar. Vroeger, en dan praten we over de periode van 1980 tot ongeveer 2005 werd gebruik gemaakt van analoge camera’s. Deze camera’s maakten voor hun signaaltransport gebruik van coaxkabels. Vanaf 2005 werden steeds meer digitale camera’s (in de volksmond ook wel IP-camera’s genoemd) geplaatst. Deze camera’s maakten vrijwel allemaal gebruik van UTP-bekabeling. Hierdoor was er lange tijd sprake van twee soorten camera’s:

  1. ouderwetse analoge camera’s op basis van coax bekabeling
  2. moderne digitale (IP-)camera’s op basis van UTP-bekabeling

Destijds liepen we regelmatig tegen een groot probleem aan tijdens de revitalisering van een camerasysteem: zodra men besloot over te stappen van analoge naar digitale camera’s diende de totale bekabeling vervangen te worden. Nu was er immers UTP-bekabeling nodig benodigd en dienden wij de oude coaxbekabeling te verwijderen.

Uiteindelijk hebben fabrikanten daar rond 2013 heel handig op ingespeeld, door een derde variant camerasysteem te gaan ontwikkelen: hypermoderne digitale camera’s op basis van coaxbekabeling. Wanneer men hiervoor koos binnen een renovatieproject dan kon men dus overstappen van analoge naar digitale camera’s met behoud van de bestaande coaxbekabeling. Daarmee werd een nieuw tijdperk geopend waarin HD-SDi en HD-CVi techniek haar intrede maakten in de camerabewakingswereld.

Wat is dan het verschil tussen resolutie, 4K, FPS, 960H, 720P@25/30, NTSC en 1080P?

Waarschijnlijk is er geen product in de markt waar zoveel afkortingen en technische kretologie van toepassing is, als bij camerabewakingssystemen.

En wij begrijpen heel goed dat u af en toe door de bomen het bos niet meer ziet.

Voor de echte diehards die eigenlijk toch wel iets meer willen begrijpen van de cameratechnologie, hebben we een speciale pagina samengesteld waarop een aantal kreten zijn verzameld, welke u regelmatig tegen zult komen in allerlei documentatie.

Wij verwijzen u hiertoe vriendelijk naar onze “wiki pagina” met technische uitleg: CCTV wiki

Diverse uitvoeringen van camera’s
 
De boxcamera met losse lenzen eventueel aangevuld met buitenbehuizing

Met name in het verleden werd veelvuldig gebruik gemaakt van losse body’s  waarop een lens geschroefd werd. De body’s waren uiteraard leverbaar in diverse kwaliteiten en uitvoeringen.

Zo bestond er een onderscheid in de grootte van het toegepaste opname element oftewel de CCD-chip. Veel voorkomende afmetingen waren 1/2″, 2/3″ of 1″.

Men kon stellen dat hoe groter het element was, des te beter het gegenereerde beeld. Maar bij een body hoorde een lens. En deze lens was onder andere afhankelijk van het beeldformaat van de chip. De lens diende het opgenomen beeld namelijk te focusseren op de chip. Daartoe was de brandpuntafstand van groot belang om een vol beeld te krijgen.

Indien de (achterzijde van de) lens namelijk niet op de juiste afstand van het opname element gepositioneerd was, dan had men geen “vol beeld” maar was het beeld ook nog eens een keer niet scherp.

De lens diende dus in overeenstemming te zijn met de camera. Was dat niet het geval, dan bestonden daarvoor allerlei correctie-ringen, waardoor men de lens als het ware verder van de camera kon plaatsen. Het diafragma van de lens (openingshoek) was vaak vast vanwege de kosten. Hoe kleiner het diafragma getal, hoe groter de openingshoef. Oftewel met een lens van 2,8mm kon men “breder en hoger kijken” dan met een lens van 12mm.

Er bestonden zogenaamde varifocaal lenzen waarmee men bij de klant ter plaatse de openingshoek van het beeld in kon stellen, maar deze waren behoorlijk aan de prijs.

Er was ook nog een onderscheid tussen manuele iris en auto-iris. Een auto iris lens was in staat de lichthoeveelheid die op de opnamechip viel (lees: het licht wat de lens doorliet) af te knijpen indien de hoeveelheid omgevingslicht toenam. Bijvoorbeeld als de zon ging schijnen. Zonder deze lens zou het beeld namelijk helemaal wit uitslaan. De auto-iris lens was herkenbaar aan het befaamde kabeltje met de zijwaartse connector. De camera stuurde immers een elektrisch signaaltje naar de lens zodra hij teveel licht ontving.

De camera’s konden in basis alleen binnenshuis toegepast worden. Ze waren absoluut niet slagvast en al helemaal niet waterdicht. Verder kregen ze het buiten behoorlijk koud in de winter. Zodra een camera buiten  toegepast werd, was er een buitenbehuizing benodigd. Deze beschermde de camera tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hagel. Aan de binnenzijde was een verwarmingselement met een thermostaat ondergebracht zodat de temperatuur in de behuizing constant bleef. De buitenbehuizing zorgde er tevens voor dat de camera enigszins mechanisch beschut was.

U begrijpt dat het behoorlijk wat kennis vergde om een camera van de juiste lens en behuizing te voorzien. Echter, die kennis is vandaag de dag nog steeds benodigd om een juiste cameraprojectie op te kunnen stellen. Het projecteren (en uiteindelijk inregelen) van de juiste camera op de juiste plaats is een precisiewerkje wat je zeker niet aan iedereen over kunt laten. Daar is gedegen vakkennis voor benodigd.

klik op de foto voor een vergroting

De domecamera

Tot voor kort was de domecamera een veelgebruikte uitvoering. De camera kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, en is, mits juist gemonteerd, goed waterdicht af te sluiten.

Door zijn ronde vormen biedt de camera een behoorlijk hoge mechanische weerstand tegen mollest.

Er is echter één probleem en dat kunnen we het gemakkelijkste uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Wanneer het  donker is, en u schijnt met een zaklamp door het raam van binnen naar buiten, dan zal het licht van de zaklamp aan de binnenzijde van het glas gereflecteerd worden en voor een soort van verblinding zorgen.

Als u binnen staat en goed naar buiten wilt kijken, dan dient de lamp dus aan de buitenzijde (achter het glas) gemonteerd te worden. Dit effect van terugketsende lichtstralen noemen we ook wel “blur”.

Bij een domecamera gebeurt nagenoeg hetzelfde.

Zodra het ’s avonds donker wordt, dan schakelt de ingebouwde  infrarood verlichting (alle LED’s in de ring rondom de lens) van de camera in, en deze verlichting schijnt door de lens naar buiten.

Indien de camera niet goed gemonteerd is, of de glazen kap is enigszins vettig of beschadigd, dan zien we dat terug in een enorme verstoring van het beeld.

Vaak zelfs zodanig dat er, afhankelijk van het model en type van de kap, een nagenoeg onherkenbaar beeld ontstaat in het donker. Op de foto hiernaast een duidelijk voorbeeld van het blur-effect.

En dit is zeer zeker geen overdreven afbeelding, maar dit soort beelden treffen we in de praktijk helaas maar al te vaak aan zodra de schemer invalt.

klik op de foto voor een vergroting

De turretcamera oftewel flatnose camera

Onze flatnose camera’s komen qua montagewijze voor een heel eind overeen met de hierboven omschreven domecamera.

Het allerbelangrijkste verschil vinden we terug in de constructie van de camera.

De camera kijkt nog steeds door een raam (het afschermglas voor de lens) met dat verschik dat de infrarood verlichting nu niet meer door het raam schijnt, maar aan de buitenzijde van de camera is ondergebracht.

De camera is dus zodanig geconstrueerd dat de infrarood verlichting onmogelijk via reflectie terug in de lens kan schijnen.

Dit manifesteert zich in aanzienlijk betere beelden, met name wanneer er weinig omgevingslicht beschikbaar is, en de camera noodzakelijkerwijs zijn eigen verlichting nodig heeft om “bij te schijnen”.

Deze camera treffen we over het algemeen in twee verschillende uitvoeringen aan:

  • camera waarbij de lens is in het midden gesitueerd is, en rondom de lens is de camera volledig gevuld met infrarood LED’s
  • camera waarbij nabij de lens één of twee power infrarood LED’s geplaatst zijn, afhankelijk van het benodigde bereik en/of de openingshoek

Voor beide uitvoeringen geldt: de infraroodverlichting kan vrijwel onmogelijk terug schijnen in de lens.

Uiteraard zijn deze camera’s in vele uitvoeringen leverbaar: mat vaste lens, met variabele lens, in kleur of zwart/wit uitvoering.

Klikt u maar eens op de foto naast deze tekst. De beelden zijn aanmerkelijk beter dan met de hierboven omschreven dome camera.

Op beide beelden (zowel boven bij de domecamera als hiernaast bij de flatnosecamera) ziet u in een nachtsituatie een voertuig geparkeerd staan.

Het betreft in beide gevallen een standaardcamera welke niet voorzien is van starlight technologie (zie verder naar onder op deze pagina).

Om die reden schakelen deze camera’s ’s nachts dan ook terug naar zwart-wit weergave.

De bulletcamera

Bulletcamera’s zijn er in vele uitvoeringen.Over het algemeen kan gesteld worden dat, indien met het juiste model selecteert, een prachtig beeld gerealiseerd kan worden. Toch vinden wij als SafetyCom dat er aan deze camera uitvoering twee belangrijke nadelen kleven:

  • men kan vanaf grote afstand bepalen in welke richting de camera “kijkt”, en zodanig een inschatting maken op welke wijze men de camera kan omzeilen
  • indien men in staat is de camera vanaf de achterzijde te benaderen, zonder vooraf door het opnamegebied te betreden, kan men de camera bijvoorbeeld met een lange stok vrij gemakkelijk in een andere richting stellen, of zelfs kapot slaan. Omdat de camera maar één draaipunt/bevestigingspunt in het kogelgewricht aan de achterzijde heeft gaat “de body” van de camera als arm werken, waardoor deze niet echt goed gefixeerd kan worden.

Al met al voldoende reden om dit type camera uitsluitend toe te passen in die situaties, waarbij deze vrijwel niet vanaf de grond en/of achterzijde benaderbaar is.

De PTZ-camera

PTZ staat voor Pan Tilt Zoom, oftewel draaien kantelen in- of uitzoomen. Deze camera’s kan men op afstand middels een joystick, of gewoon met twee vingers op het beeldscherm van uw smartphone of tablet, of via uw muis van de PC volledig naar eigen wens verdraaien, kantelen en op een bepaald object in- of uitzoomen.

Het is eigenlijk niet mogelijk om over een PTZ-camera in zijn algemeenheid te spreken. PTZ-camera’s zijn er in vele soorten.

Zoals weergegeven op de afbeeldingen hiernaast, kan een PTZ-camera worden geïntegreerd binnen een domecamera.

Op die manier valt deze aanvullende eigenschap nagenoeg niet op. Vaak is het echter wel zo, dat de toevoeging van infrarood verlichting (nachtzicht) in dit geval niet mogelijk is.

Over het algemeen wordt een PTZ-camera als een “soort voetval” middels een wand- of plafondsteun bevestigd en is deze camera redelijk dominant aanwezig.

De ruitenwisser is onontbeerlijk om ook tijdens regenval goede beelden te produceren.

Behalve de “hangende voetbal” komen we PTZ-techniek ook vaak tegen in combinatie met box- of bulletcamera’s.

Wij krijgen vaak vragen van eindgebruikers of ze niet een aantal camera’s in een ontwerp uit kunnen sparen, en vervangen door één PTZ-camera. Er zijn een aantal zaken waar wij u op willen wijzen:

  • in een PTZ-camera zijn vele bewegende onderdelen verwerkt welke aan mechanische slijtage onderhevig zijn
  • een PTZ-camera kijkt altijd maar in één richting. Dus als u de camera bijvoorbeeld tijdelijk richt op een expeditieterrein is op dat moment de toegangspoort buiten beeld; dat wil dus zeggen dat u niet meer over een totaal overzicht beschikt en een potentiële inbreker ongeregistreerd over de toegangspoort kan klimmen, terwijl u op dat moment naar het expeditieterrein kijkt.
  • indien u “vergeet” de camera weer in de home-position te zetten, is dat betreffende beeld dus niet beschikbaar
  • indien u gebruik maakt van een opnamerecorder, wordt uitsluitend dat beeld opgenomen waar op dat moment de PTZ-camera op gericht staat.

Alle bovenstaande punten in overweging nemende, in combinatie met het feit dat een betrouwbare PTZ-camera minimaal vijf keer zo kostbaar is dan een statische (vaste) camera, dient men zich serieus af te vragen in welke situaties voor PTZ-techniek gekozen wordt.

Vaak is het goedkoper, betrouwbaarder en beschikt men ook nog eens over meer gelijktijdige beeldinformatie, wanneer gekozen wordt voor twee à drie vaste camera’s in plaats van één PTZ-camera.

PTZ-camera’s zijn voornamelijk geschikt voor situaties waarbij men bijvoorbeeld vanuit een meldkamer of portiersloge een bepaalde situatie “live” bekijkt.

Daarnaast leveren wij tegenwoordig steeds vaker PTZ-camera’s met een zogenaamde auto-tracking mogelijkheid.

Dit houdt in dat, wanneer een bepaalde beweging waargenomen wordt, de camera zich volledig op het bewegende object focust en daarop inzoomt en dit letterlijk gaat volgen. In plaats van het feit dat u “een klein poppetje ergens over uw beeld ziet bewegen”, brengt de camera deze perszoon nu “vol in beeld”, en volgt de persoon over het gehele terrein.

klik op de foto voor een vergroting

De multicamera

De multicamera wordt op die plaatsen toegepast waar behoefte is aan enorme beeldhoeken variërend van 180 tot wel 360 graden. Fabrikanten zijn hier sinds kort massaal op ingesprongen. Maar hoe doen ze dat dan?

Om een dermate grote beeldhoek te maken heb je toch een zeer speciale lens nodig? En daar komt nog eens bij dat alles wat enorm speciaal is, ook nog eens enorm kostbaar is.

Dat wordt op een totaal andere manier opgelost: om een beeldhoek van 180 graden te creëren worden er meerdere kleinere camera’s met een beeldhoek van 60 graden in een behuizing rondom elkaar gebouwd.

Vervolgens worden de beelden afkomstig uit de drie camera’s softwarematig bij elkaar opgeteld en aan elkaar geplakt. Vervolgens ontstaat er één groot (panorama)beeld.

Indien men een camera van 360 graden wenst wordt op dezelfde wijze gewerkt, echter plaatst men dan nog meer camera’s in één behuizing.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels speciale viewer software een aantal 16:9 rechthoeken (breedbeeld) uit het totale beeld “te knippen” en deze separaat weer te geven.

Deze camera’s kunnen worden ingezet voor diverse toepassingen.

Zo kan men bijvoorbeeld bij een supermarkt, tuincentrum of bouwmarkt één multicamera nabij de kassa eilanden plaatsen, en vervolgens voor elk kassa eiland één of meerdere beelden uit het totale plaatje knippen en weergeven op een separate monitor.

De mogelijkheden zijn in principe onbeperkt, maar opgemerkt dient te worden dat de prijzen van bijvoorbeeld een achtvoudige multicamera de prijs van acht separate camera’s ruimschoots overstijgt.

Vooralsnog dient “de winst” dus behaald te worden uit het feit dat het aansluiten van één component vele malen goedkoper is, dan wanneer men naar acht separate locaties bekabeling aan dient te brengen.

Speciale camera’s

Onder speciale camera’s verstaan we al die camera’s welke we niet in kunnen schalen in één van de hierboven weergegeven categorieën. Zo zijn er een aantal uitvoeringen leverbaar welke wij als “spycam” in kunnen zetten.

Het komt regelmatig voor dat er in een bedrijf diefstal gepleegd wordt, waarbij de bedrijfseigenaar er van overtuigd is dat het om één van zijn werknemers gaat.

Overigens is het woord diefstal in dit geval niet geheel juist gekozen. Indien een werknemer steelt van zijn werkgever spreken we in juridische zin niet van diefstal, maar van fraude.

Vaak rest er dan uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan een verborgen camera in de betreffende ruimte te plaatsen en af te wachten tot de dief opnieuw toeslaat.

Wij monteren camera’s in rookmelders of in bewegingsmelders, maar indien gewenst ook achter het gaatje van een stopcontact of in een bloembak.

En uiteraard voeren wij deze werkzaamheden uitermate discreet uit buiten kantoortijd.

Bent u op zoek naar een speciale camera welke fungeert als deurspion naast uw voordeur, of wilt u toch liever dat we een camera nabij uw voordeur discreet onderbrengen in een bestaande buitenlamp? Geen enkel probleem voor de engineers van SafetyCom.

U kunt een afspraak met ons maken zodat om vooraf gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. En u raadt het al: indien gewenst komen wij ook buiten kantoortijd bij u langs voor een adviesgesprek.

Absolute doorbraak in techniek: nachtopnames met onze revolutionaire Starlight-technologie

klik op de foto voor een vergroting

klik op de foto voor een vergroting

klik op de foto voor een vergroting

Behalve het model en de uitvoering kunt u ook nog kiezen voor een camera in een een zogenaamde starlight uitvoering.

Bij die camera’s is een ultra lichtgevoelig opname element in de camera toegepast, waarbij in een nachtelijke situaties niet eens meer teruggeschakeld wordt naar zwart-wit weergave, maar de camera de kleurenmodus handhaaft.

Deze camera’s hebben werkelijk maar heel weinig licht nodig om een acceptabel kleurenplaatje te genereren.

Klikt u maar eens op de foto’s naast deze tekst.

U ziet duidelijk de meerwaarde van een camera waarin starlight technologie verwerkt is ten opzichte van een standaard camera.

U zult het waarschijnlijk niet eens kunnen geloven, maar aan deze beelden is helemaal niets gemanipuleerd.

Deze beelden zijn rechtstreeks gedownload vanaf onze eigen opnamerecorder.

Het betreft hier een weergave van opgenomen beelden van onze eigen entreecamera bij SafetyCom welke eveneens is voorzien van starlight technologie.

Op de foto daaronder ziet u een vergelijk van een drie situaties waar een beeld van een standaard camera versus een starlight camera wordt weergegeven in een nachtsituatie.

Wij kunnen ons zo voorstellen dat hetgeen wij u hier op onze site laten zien enigszins ongeloofwaardig over komt.

Wij maakten hetzelfde mee toen deze camera’s voor het eerst in Europa aan ons werden gedemonstreerd.

Daarom nodigen wij u van harte in onze showroom uit. Deze kunnen wij volledig verduisteren.

Wij kunnen meerdere uitvoeringen van de starlight camera aan u demonstreren.

Diverse soorten opnamerecorders

Zoals hierboven reeds uiteengezet, kennen we voornamelijk twee soorten opnamerecorders: de DVR en de NVR, oftewel de Digital Video Recorder en de Network Video Recorder.

De DVR wordt gebruikt in combinatie met digitale Full-HD of Ultra-HD camera’s welke hun signaal versturen via een coaxkabel, de NVR daarentegen wordt gebruikt in combinatie met camera’s welke hun signaal versturen via een zogenaamde UTP-kabel.

Deze laatste categorie noemen we ook wel IP-camera’s.

De keuze voor een bepaald camerasysteem is van vele factoren afhankelijk, en maken we gezamenlijk met u tijdens een adviesgesprek.

achteraanzicht van een DVR

achteraanzicht van een NVR

DVR opnamerecorder mini

achteraanzicht opnamerecorder mini

DVR opnamerecorder mini

Het feit dat een recorder “mini” in zijn naam meedraagt zegt niets over de kwaliteit en/of mogelijkheden.

Dit soort recorders doen echt niet onder voor hun grotere broers.

Ze zijn voorzien van meerdere camera-ingangen, opname van geluid, beeldweergave naar een beeldscherm op basis van HDMI, aansluiting op het netwerk en ga zo maar door.

De recorders zijn bijzonder compact en maken nagenoeg geen geluid. Ze zijn dus ideaal ergens weg te werken.

Derhalve worden ze door ons vaak toegepast in zowel de particuliere als de klein zakelijke markt tot een maximum van 4 camera’s.

DVR opnamerecorder maxi

HDD Western Digital

DVR opnamerecorder maxi

De maxi recorder verschilt technisch niet zo heel veel van zijn “mini-soortgenoot”.

De maxi recorders worden echter wel geleverd in een andere, grotere behuizing.

Deze behuizing kunnen wij, indien gewenst, voorzien van “oren”, waarna de recorders geschikt zijn voor 19″ montage in een patchkast.

De maxi recorders zijn leverbaar variërend van 4 tot 64 ingangen

De recorders bieden overigens de mogelijkheid tot het plaatsen van meerdere harddisks, waardoor de opnamecapaciteit (opnameduur) kan worden vergroot.

Overigens passen wij uitsluitend harde schijven uit de serie WD Purple van het merk Western Digital toe.

Deze harde schijven zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik in combinatie met video opname apparatuur.

Western Digital is al jaren marktleider in de ontwikkeling en fabricage van harde schijven voor video toepassingen.

NVR opnamerecorder maxi

NVR opnamerecorder maxi

De NVR opnamerecorder is optisch aan de buitenzijde weer nagenoeg gelijk aan de DVR opnamerecorder, met uitzondering van de connectoren aan de achterzijde.

Aan de binnenzijde treffen we echter een wereld van verschil aan.

Op deze recorder kunnen uitsluitend IP-camera’s op basis van UTP-kabel worden aangesloten.

Een aantal recorders uit de NVR maxi-serie zijn voorzien van zogenaamde PoE aansluitingen.

PoE staat voor Power over Ethernet, wat dus betekent dat wij de aangesloten camera’s niet meer van separate voedingsspanning behoeven te voorzien.

De benodigde energie om de camera te laten functioneren wordt namelijk geleverd  door de NVR, en wordt naar de camera getransporteerd via dezelfde UTP-kabel als de signaaltransmissie kabel.

Goedkoop? Da’s meestal duurkoop én een kat in de zak!

Er zijn vele partijen die in de markt camerasystemen aanbieden. Van de ‘wat minder ervaren elektricien op de hoek van de straat die er ook camerasystemen bij doet’ tot de webshop die beweert dat uw systeem toch echt wel binnen 15 minuten door uzelf geïnstalleerd kan worden en een kind de was kan doen.

U treft op internet op allerlei websites werkelijk de allermooiste hoge resolutie plaatjes aan welke bij 0 lux omgevingsverlichting door uw aanstaande camera geproduceerd zouden gaan worden.

Op de afbeelding hiernaast treft u een weergave aan van een webpagina van één van onze ‘collega’s’ die, zoals op het onderschrift vermeld staat,  pretendeert vier beelden weer te geven van een Sony Box Camera met 0,01 lux omgevingsverlichting

Prachtige beelden zoals u ziet, maar neemt u maar van ons aan dat deze beelden niet afkomstig zijn van een situatie met 0,01 lux omgevingsverlichting.

Daarnaast gooien diverse websites met de meest geweldige afkortingen, waarschijnlijk om indruk te maken op de niets vermoedende consument.

Wij als SafetyCom daarentegen zullen u altijd van een eerlijk en gedegen advies voorzien. Geen indianenverhalen, en redelijke, marktconforme prijzen.

Wij zijn ons terdege bewust van het feit dat camerasystemen op internet minder kosten dan wanneer u ze bij ons aan zou schaffen, maar daar is uiteraard wel degelijk een reden voor.

Sony Box Camera bij 0,01 lux (weergave van een webshop)

De meeste webshops werken op basis van dropshipping. Dat houdt in dat zij geen enkel component op voorraad hebben, en over het algemeen ook niet gehinderd zijn door enige kennis van zaken.

U maakt een keuze op hun website, vult uw winkelmandje en geeft uiteindelijk toestemming voor betaling. Zodra zij uw betaling ontvangen hebben, gaan zij de zojuist door u bestelde materialen op hun beurt weer bij hun leverancier bestellen.

Daarbij hebben zij de afspraak met hun leveranciers dat de goederen ‘blanco’ aan u verstuurd worden, zodat u niet kunt zien wie de échte afzender van de artikelen is.

Onnodig te vermelden dat het bedrijfspand van een gemiddelde webshop niet veel groter is dan uw toilet thuis, en bestaat uit slechts één of twee pc’s.

Wij als installateur gaan uiteraard heel anders te werk. Achter ons bedrijf staat een service-apparaat wat 24/7 voor u beschikbaar is. Wij hebben een showroom waar u vooraf kunt voelen aan de producten, en zelf de (beeld)kwaliteit kunt bepalen, zowel bij daglicht, maar ook in het donker. Wij kunnen onze showroom namelijk volledig verduisteren.

Wij beschikken over een enorm magazijn. Bij ons betaalt u pas nádat wij een prestatie geleverd hebben. En bij ons kunt u ook ná de oplevering bellen voor support, waarna er ‘gewoon’ een monteur bij u langs komt.

Indien u het vermoeden hebt dat er iets niet goed functioneert, behoeft u de apparatuur dus niet zelf te demonteren, te verpakken, te voorzien van een postzegel en vervolgens aan de webshop te retourneren. Eén telefoontje aan onze helpdesk volstaat om onze servicedienst in gang te zetten.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration