Toegangscontrole systemen

Home Toegangscontrole systemen

Met een toegangscontrolesysteem kunt u managen wie, waar en wanneer een terrein of gebouw mag betreden en/of bepaalde ruimten, kasten, lockers en kluizen mag openen.

Ook is het een waardevolle bron van informatie bij calamiteiten en kunt u met een toegangscontrolesysteem uw bedrijfsprocessen deels automatiseren.

Wat de voordelen voor u zijn en welke oplossing voor u geschikt is, hangt af van veel factoren.

Van de specifieke risico’s en het daarmee samenhangende beveiligingsniveau tot de bedrijfsprocessen en het gewenste beveiligingsniveau.

Essentieel daarbij is dat de maatregelen in verhouding staan tot de risico’s en dat ze bedrijfsprocessen ondersteunen in plaats van belemmeren.

SafetyCom biedt toegangscontroleoplossingen voor grote en kleinere vraagstukken, kent de kritische succesfactoren en zoekt samen met u naar een goede balans en passende oplossing.

Wij zijn volledig merk- en/of leverancieronafhankelijk en bieden daarom dus systemen aan op basis van meerdere merken, afhankelijk van een bepaalde situatie of beveiligingsvraagstuk.

Er is nog veel meer mogelijk wanneer we de toegangscontrole gaan integreren met andere systemen

 

Wij maken regelmatig koppelingen, waarbij het toegangscontrolesysteem een essentieel onderdeel is, en onlosmakelijk verbonden is met zowel de inbraakbeveiliging, de telecommunicatie, het intercomsysteem, het camerasysteem en de brand- en inbraakbeveiliging.

Toegangscontrole op basis van een gebruikerscode

Wellicht de meest elementaire vorm van toegangscontrole is het invoeren van een code op een toetsenbord.

Dit is een vorm van toegangscontrole welke tegenwoordig niet veel meer toegepast wordt. Over het algemeen wordt bij deze systemen ook niet geregistreerd wie er wanneer door welke deur naar binnen loopt.

Dat zijn bij toegangscontrole toch eigenlijk wel de minimale gegevens, benodigd voor een (basis)registratie.

Vaak bestaan er bij codesystemen ook geen autorisaties. Met andere woorden; Jan mag met zijn code van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00 van de expeditiedeur gebruik maken.

Voorts ziet men vaak dat de codeklavieren door de jaren heen beschadigd of versleten zijn geraakt, waardoor de meestgebruikte toetsen duidelijk zichtbaar zijn.

Als laatste speelt het probleem van “over iemands schouder meekijken” natuurlijk een belangrijke rol.

We mogen wel stellen dat toepassing van dit systeem niet meer aan te raden is, zelfs niet op de deur van de fietsenstalling.

Toegangscontrole op basis van een pasje (druppel)

Een kaart of een tag met proximity technologie (een soort RFID) is de meest gebruikte identificatiemethode. Er zijn een groot aantal proximity technologieën.

De meeste zijn merkafhankelijk en/of gepatenteerd en derhalve slechts bij een beperkt aantal systemen of lezers inzetbaar.

Dient een kaart voor meerdere systemen geschikt te zijn, dan wordt meestal gekozen voor kaarten met een Mifare classic of Desfire chip.

Naast Mifare wordt ook de UHF technologie toegepast in toegangspassen of -tags.

Near Field Communication (NFC) is een andere, vrij nieuwe, variant.

Overzicht van diverse systemen waarmee een pasje (druppel) gelezen kan worden:

Mifare

In Mifare toegangspassen of –tags zitten (smart) RFID chips voor de contactloze uitwisseling van gegevens op korte afstand (max. 10 cm). Het gebruik van deze chips is enorm toegenomen, vooral omdat ze zo goedkoop zijn.

Ze worden onder andere gebruikt in bankpassen, de logistiek en detailhandel, maar ook in toegangspassen voor gebouwen en transactiesystemen.

Voor toegangscontrole zijn de varianten Mifare Classic en Mifare Desfire het meest voorkomend. De grootste verschillen tussen deze twee varianten zijn het beveiligingsmechanische, de prijs en de manier waarop gegevens (versleuteld) worden opgeslagen.

Zo zijn de gegevens op een Desfire EV1 chip beter beveiligd en bestand tegen hacken dan op de Classic chip.

UHF (Ultra-High Frequency)

Naast Mifare chips wordt ook de UHF technologie (Ultra-High Frequency) toegepast in passen of tags voor toegangscontrole. Het grote voordeel van UHF in vergelijking met bijvoorbeeld Mifare is dat een zeer grote leesafstand kan worden bereikt met de tags of kaarten.

Zelfs met relatief kleine lezers is een leesafstand van enkele meters haalbaar. Een nadeel van de UHF technologie is dat vooralsnog geen codering op de kaart wordt ondersteund en de kaart dus makkelijk te klonen is.

Het beveiligingsniveau van UHF-kaarten is hierdoor lager dan die van bijvoorbeeld Mifare kaarten die gebruikmaken van een versleutelde code.

NFC (Near Field Communication)

NFC is een variant op proximity. Deze nog relatief nieuwe draadloze communicatietechniek lijkt veelbelovend. Met NFC kunnen toegangsrechten worden toegekend aan en worden opgeslagen op de NFC chip in een kaart of smartphone.

NFC biedt veel nieuwe mogelijkheden. Een smartphone uitgerust met NFC chip wordt bijvoorbeeld uw portemonnee, personeelspas en vliegticket in één.

Ook op het gebied van toegangscontrole biedt NFC straks veel nieuwe mogelijkheden.

Kies wel de juiste pas of tag voor een bepaalde toepassing

Veel organisaties gebruiken tegenwoordig passen of tags om de toegang te regelen. Wanneer u hiervoor kiest, is het belangrijk dat u de juiste pas of tag en het bijbehorende communicatieprotocol met encryptiestandaard selecteert. Houd bij het selectieproces onder andere rekening met het volgende:

  • Toepassing: alleen toegangsverlening of ook voor andere toepassingen, zoals frisdrankautomaten of follow-me printing
  • Gewenste leesafstand
  • Gewenst beveiligingsniveau
  • Kosten pas of tag bij kleine of grotere aantallen

Voorts is er een scala aan accessoires beschikbaar voor de kaarten / tags zoals hoesjes, afrolautomaten, nekkoord badgehouders, etc.

Toegangscontrole op basis van lange afstand / handsfree identificatie

Wanneer u kiest voor een toegangscontrolesysteem worden de deuren beveiligd door middel van een proximity lezer.

Wanneer u toegang wilt krijgen tot de deur biedt u de tag aan direct bij de lezer, in de meeste gevallen een efficiënte en betrouwbare oplossing. Maar in sommige gevallen kan het van belang zijn om de deur te openen zonder een tag te hoeven aanbieden.

Door een handsfree interface te monteren kunt u de deur openen met behulp van een handsfree tag. Handsfree toegangscontrole helpt bedrijven de toegang voor mindervalide personen makkelijker te maken.

Handsfree toegangscontrole is zeer geschikt voor dagelijks gebruik maar ook voor gebruik in magazijnen of bedrijfsprocessen waar hygiëne een belangrijk rol spelen bijvoorbeeld “Clean rooms” of ziekenhuizen.

Met de handsfree interface heeft u een uitstekend leesbereik en een breed aanbod van lezers. Handsfree toegangscontrole resulteert normaal gesproken in een flinke investering, maar met onze handsfree toegangscontrole houdt u de installatiekosten laag.

 

Omdat handsfree toegangscontrole in een later stadium zeer eenvoudig te integreren is behoeft u niet direct een beslissing te nemen en kan deze optie later alsnog worden toegevoegd. De lezer blijft geschikt voor gebruik met normale tag’s of kaarten zodat niet iedereen een handsfree tag nodig heeft. Onze handsfree toegangscontrole is simpel, flexibel en betaalbaar.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een lange afstand kaart of tag in het dashboardkastje van uw auto te leggen. Zodra wij een lange afstandslezer naast uw oprit aanbrengen, zal uw poort automatisch openen, zodra u over de inrit aan komt rijden.

De lange afstandslezer is een combinatie van een handsfree interface en een proximitylezer met een leesbereik tot 5 wel meter. Door middel van een grote led in het midden van de lezer, is het voor de gebruiker direct duidelijk of er toegang wordt verleend.Dit is ideaal voor gebruik bij slagbomen of schuifpoorten.

Men kan de handsfree kaart dus eigenlijk vergelijken met een soort afstandbediening met een dubbele functie: handsfree gebruik tot zo’n 5 meter of wanneer men gebruik maakt van de drukknoppen een bereik tot wel 30 meter. De handsfree tag kan uitsluitend als lange afstand tag gebruikt worden. Zowel de kaart als de tag zijn voorzien van een ingebouwde batterij.

 

Toegangscontrole op basis van biometrische identificatie

Bij biometrische identificatie wordt de identiteit van een persoon vastgesteld en vastgelegd aan de hand van lichaamskenmerken, zoals een vingerafdruk, het aderpatroon in het oog, de iris en vinger- of handaders.

Het gaat dus om unieke fysieke eigenschappen die niet of nauwelijks te vervalsen zijn. Biometrische kenmerken heb je altijd bij je en ze zijn bovendien niet overdraagbaar.Biometrische identificatie is over het algemeen een erg betrouwbare identificatiemethode.

Door een pas/tag te combineren met biometrische identificatie (twee-factor authenticatie) kunnen personen zeer betrouwbaar worden geïdentificeerd.

Biometrische Technologieën


De meeste biometrische systemen werken op dezelfde manier.

Om te beginnen wordt iemands biometrische kenmerk eenmalig vastgelegd in een unieke persoonlijke code (template genoemd).

Deze code wordt opgeslagen in het systeem of in het geheugen van de pas van de gebruiker.

Zodra deze persoon nu zijn kenmerk aanbiedt bij de biometrische lezer wordt er opnieuw een code gegenereerd die wordt vergeleken met de opgeslagen code.

Komen deze overeen, dan wordt er toegang verleend

.

Vingerafdrukherkenning

Met een vingerlezer wordt de voor ieder mens unieke vingerafdruk gescand. Vingerafdrukken bestaan uit een aantal richels en groeven aan het oppervlak.

Grofweg zijn er twee soorten vingerlezers: optisch en capacitief. Het verschil zit hem in de wijze waarop de vingerafdruk wordt gescand.

Hoewel het steeds lastiger wordt, is manipulatie nog altijd mogelijk.

Aderpatroonherkenning

Met aderherkenning worden de bloedvaten in een lichaamsdeel, zoals de handpalm, vinger of het oog (retina), vastgelegd en gebruikt om een persoon te identificeren. Het aderpatroon van iedere persoon is uniek.

Het principe van aderpatroonherkenning berust op het feit dat de hemoglobine in ons bloed infrarood licht absorbeert.

Bij het aanbieden van bijvoorbeeld je handpalm bij een terminal wordt er infrarood licht op de palm geschenen dat vervolgens wordt opgevangen door een infraroodcamera.

de hemoglobine in het bloed het infrarood licht absorbeert, valt dit licht niet op de sensor van de camera, waardoor er een uniek patroon gevormd wordt.

Aderpatroonherkenning werkt alleen bij levende personen. Manipulatie is niet mogelijk.

Gezichtsherkenning

Ieder gezicht heeft verschillende vaste kenmerken. Gezichtsherkenningsapparatuur maakt een foto van het gezicht en analyseert dit op vaste en/of unieke kenmerken.

Door middel van algoritmes kan uit deze kenmerken een code worden gegenereerd die uniek is voor iedere persoon.

Gezichtsherkenning biedt voordelen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en hygiëne. Bovendien is gezichtsherkenning tegenwoordig erg betrouwbaar.

Irisherkenning

De iris is een spier in het oog die de grootte van de pupil regelt. Elke iris heeft een unieke structuur die met behulp van lichtstralen kan worden omgezet in een digitale code.

Van de iris wordt een foto gemaakt waaruit zo’n 256 unieke meetpunten worden gehaald.

Die geven het voor ieder individu unieke patroon weer. Voor zover bekend is deze techniek niet te manipuleren.

Mag ik wettelijk gezien als werkgever wel biometrische gegevens van mijn  personeel vastleggen?

Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt in het kader van de privacywetgeving en nu de AVG-wetgeving definitief van kracht is geworden.

Biometrische persoonsgegevens zijn persoonsgegevens die het resultaat zijn van een specifieke technische verwerking van fysieke, fysiologische of gedragsgerelateerde kenmerken van een persoon. Op grond hiervan is eenduidige identificatie van die persoon mogelijk. Of wordt zijn/haar identiteit bevestigd.

Voorbeelden van biometrische persoonsgegevens zijn vingerafdrukken of gezichtsafbeeldingen. Deze lichaamskenmerken zijn uniek. Daarom kunnen organisaties ze gebruiken om mensen te identificeren. En ook om te controleren of iemand is wie hij/zij zegt te zijn (authenticatie).

 

Toepassing biometrie

De meest gangbare en toegepaste vormen van biometrie zijn de vingerafdruk, de iris- of netvliesscan, stemherkenning en de gezichtsscan. Organisaties zetten deze vormen van biometrie vaak in voor identificatie bij toegangscontrole.

Ook kunnen organisaties bepaalde gedragskenmerken gebruiken voor identificatie. Bijvoorbeeld de manier waarop iemand een handtekening zet.

 

Waarborgen privacy

Het waarborgen van de privacy van een individu is van groot belang bij de inzet van biometrie. De unieke lichaamskenmerken zijn te herleiden naar één individu. Biometrische gegevens bevatten vaak ook meer informatie dan strikt noodzakelijk is voor bijvoorbeeld identificatie. Zo kan er uit bepaalde lichaamskenmerken ook afgeleid worden wat iemands gezondheidstoestand of ras is.

 

Wetgeving

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) regelt de verwerking van biometrische persoonsgegevens. Daarnaast bevat de Uitvoeringswet AVG (UAVG) nadere bepalingen hierover.

Bijzondere persoonsgegevens

De AVG bepaalt dat de verwerking van biometrische persoonsgegevens een verwerking van bijzondere persoonsgegevens is.

Volgens de AVG is het verwerken van biometrische gegevens om iemand te identificeren in beginsel verboden.

Nederland heeft in de UAVG bijkomende voorwaarden hierover vastgesteld.

Het verbod op het verwerken van biometrische gegevens is in Nederland niet van toepassing als de verwerking noodzakelijk is voor authenticatie of beveiligingsdoeleinden.

 

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration