meer over Olaf…

Home meer over Olaf…
Het ontstaan van mijn eerste bedrijf

Lang geleden, in 1985 om precies te zijn, heb ik mijzelf als zelfstandig ondernemer in laten schrijven. Dit was precies drie dagen nadat ik mijn studieperiode had afgerond. Ik kwam niet tot deze keuze, omdat ik “niets beters kon verzinnen”, maar omdat dit mijn droom was sinds ik als jochie van 8 jaar in 1973 mijn eerste bouwdoosje met bijbehorende soldeerbout voor mijn verjaardag kreeg. Sinds die tijd was ik niet meer weg te slaan van weerstandjes, transistortjes, en alles wat hier ook maar zijdelings mee te maken had, en riep ik tegen iedereen die het maar horen wou dat ik later “een winkeltje” ging beginnen.

Vanaf de start van de onderneming, welke letterlijk “twee hoog achter op een slaapkamertje” is ontstaan, hebben de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd. Het is allemaal begonnen met de reparatie van wasmachines, video’s en televisietoestellen. Langzamerhand kwamen de eerste beveiligingsinstallaties om de hoek kijken. Korte tijd later plaatsten we de eerste telefooninstallaties. Maar het einde was nog niet in zicht. Het werkgebied werd verder uitgebreid met brandmeldinstallaties, camerasystemen en professionele geluidsinstallaties.

Sinds 1993 waren wij als BBN ook regelmatig te vinden in de wereld van de datacommunicatie. Wat begon met de aanleg van eenvoudige coaxnetwerken is uiteindelijk uitgemond in zeer complexe glasvezelprojecten en alles daar tussen in. Derhalve hebben we onze slogan in 1994 als volgt gewijzigd:

BBN, uw partner in zwakstroomtechniek

Want dat was onze doelstelling. Wij wilden niet “zomaar” als leverancier door het leven gaan, maar als volwaardige gesprekspartner, waarbij we, na een gedegen analyse, gezamenlijk aan een “turn-key” oplossing gingen werken.

En één ding stond vast: die oplossing die kwam er! En dan doelden we niet op een stukje van de puzzel, maar op het geheel. We hadden als BBN immers het volledige scala aan techniek in huis.

Ondanks het “formule-1 tempo” waarin de techniek binnen ons marktsegment vooruit raasde, slaagden we er toch in om aan de top mee te draaien. Waarschijnlijk was onze relatief kleine organisatie en onze “no-nonsense, dat regelen we wel even” instelling daar grotendeels debet aan.

De lijnen binnen de organisatie waren kort en krachtig. Het streven was, om met een kleine groep techneuten zo diep mogelijk “in het hart van de techniek te roeren”, want daar lag onze kracht, voor toen, en voor de toenmalige toekomst…

Met gepaste trots presenteer ik hierbij onze onderneming op het internet. Wij hebben getracht een beeld te schetsen van hetgeen we in het verleden hebben gedaan, en hetgeen we in het heden doen. Ga eens rustig achter uw PC zitten en kijk rond in onze virtuele showroom. Ook onze bestaande relaties nodig ik van harte uit om een keertje “rond te kijken”, wij hebben meer in huis dan u denkt…

Met vriendelijke groet,

Olaf J. van Wissen,
commercieel directeur.

Nostalgie

Sparen om te starten

De stap om voor jezelf te beginnen is in principe niet zo groot. Je gaat naar de Kamer van Koophandel en vertelt wat je wilt gaan doen. Vervolgens verzin je een naam voor je nieuwe bedrijf en klaar is Kees. Maar zo is het bij mij niet gegaan. Toen ik een jaar of 10 was vertelde ik iedereen al dat ik later voor mezelf ging beginnen in de techniek.

En om voor jezelf te beginnen heb je geld nodig. Het startkapitaal voor “mijn onderneming” is grotendeels vergaard bij uitgeverij Verleg, door het wekelijks lopen van een krantenwijk. Ook Opa en Oma Bouman hebben hun steentje bijgedragen, getuige onderstaand “bewijsstuk” uit 1984…

En let vooral eens op de tenaamstelling. Van een bedrijf was nog lang geen sprake, maar na het schrijven van diverse brieven, en het plegen van tientallen telefoontjes, kreeg ik ze bij de Rabobank zo gek om te toevoeging ELEKTR. achter mijn naam te zetten zonder een inschrijving Kamer van Koophandel te overleggen. Die heb je immers ook niet als je nog gewoon op school zit, maar de eerste stap “naar een echt bedrijf” was hiermee gezet.

 

De eerste bestelauto…..

In 1985 zijn de eerste werkzaamheden uitgevoerd met een tweedehands Nissan Urvan van toen al 18 jaar oud. Apetrots was ik op een bestelauto met een echte bedrijfsnaam erop… mijn naam!!!

De hond op deze foto was geleend van de buren, de witte polo van een goede vriend (wat een ellende om naderhand die plakletters er weer af te krijgen), en de man met de pet was de plaatselijke wijkagent, die waarschijnlijk niet veel beters te doen had.

 

…..en de eerste computer

Want zeg nou zelf, op elk bedrijf hebben ze toch een afdeling automatisering. Gewapend met groen scherm en een matrixprinter die na elke 3 pagina’s vastliep zijn de eerste fakturen en offertes gemaakt.

Een extra geruststellende gedachte was de turboknop op de PC. Hiermee kon je de kloksnelheid verhogen van 4,77 naar 8 MHz.

 

Zakelijke carrière

Olaf van Wissen (1965) was van 1985 tot 2007 directeur/eigenaar van BBN BV (Benelux Bedrijvengroep Nederland BV) in Geldrop, met maar liefst 3.400 tevreden klanten hét beveiligingsbedrijf in Zuid-Nederland. U kent het bedrijf misschien van het bekende geel/rode BBN-logo met de dief met de grote zak op zijn rug. Op duizenden woningen en bedrijven in Nederland en ver daarbuiten komt u deze beveiligingssticker tegen. Die sticker geeft aan dat het betreffende pand optimaal is beveiligd; beveiligd met verstand van zaken.

 

Vanaf 2007 is Olaf samen met een Turkse partner van start gegaan met de opzet van een landelijk opererend beveiligings- en domotica bedrijf in Turkije, genaamd Flash Building Intelligence, oftewel FBI. Deze onderneming richtte zich voornamelijk op de ruim bemiddelde particulier welke zich vestigde in zogenaamde gated communities verspreid over Istanbul, Ankara en Antalya. Binnen FBI werden beveiligings- en communicatieoplossingen, camerasystemen, toegangscontrole en high-tech domoticasystemen van het allerhoogste niveau geleverd.

 

Vanaf 2013 zette Olaf een punt achter het vrijwel wekelijks op en neer reizen tussen Nederland en Turkije en besloot als een soort sabbatical terug te gaan naar de kern van de zaak: lekker prutsen met draadjes en weerstandjes. Geen personeel meer en vanaf de verkoop tot en met de oplevering het gehele proces in eigen hand.

 

Maar uiteindelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Olaf had in 2006 de aandelen van BBN overgedragen aan drie heren: Jos van Bussel, Gerard van den Heuvel en Huib Hanssen. Zij hadden alle drie ruimschootse ervaring in de beveiligingsmarkt en waren hun carrière gestart bij de  Varel Alarmgroep. Dat kon echter niet voorkomen dat onder hun bewind, ná het vertrek van Olaf in 2006, de firma meerdere malen failliet ging. Zo ook in 2015

 

Om moverende redenen, had de Geldropse meldkamer inmiddels meer dan genoeg van de aanhoudende stroom faillissementen, en elkaar in hoog tempo opvolgende naamswijzigingen van het ooit zo succesvolle BBN. Daarop hebben zij Olaf benaderd met het dringende verzoek opnieuw de zorg over de voormalige BBN klanten op zich te nemen. Olaf kende de meeste klanten immers nog uit de periode van 1985 tot 2007. Olaf gaf hierop aan bereid te zijn de zorg over al die klanten wederom op zich te willen nemen, maar niet alleen. Tijdens Olaf’s “afwezigheid” had de nieuwe directie van BBN het gehele bedrijf namelijk compleet op z’n kop gezet. Dus het zou een enorme operatie worden om alle processen weer te stroomlijnen als voorheen, de organisatie nieuw leven in te blazen en wederom gezond te maken.

Olaf is daarop met oud-BBN-medewerker Paul in overleg getreden. Olaf en Paul kende elkaar namelijk al uit de periode ’96 – ’98 maar hadden nadien ook nog zeer regelmatig contact. Paul (1973) was inmiddels al vanaf 1999 eigenaar van een gerenommeerde beveiligingsbedrijf in Veldhoven. Zijn werkvoorbereider Pim Jansen had vroeger ook bij BBN gewerkt. De oude, bekende BBN-‘kliek’ zou dus weer samen gaan werken als voorheen. Olaf: “Het is een enorm voorrecht om weer opnieuw met elkaar te kunnen samenwerken”. Er waren slechts enkele besprekingen nodig totdat Olaf en Paul begin 2015 bij de notaris plaats namen om van Wissen Safetycom BV op te richten, een gezamenlijk bedrijf waarin alle voormalige BBN klanten werden ondergebracht.

En omdat zoveel mensen het logo (her)kennen, is dit logo ook het logo van van Wissen Safetycom geworden. “Dat voelt voor iedereen vertrouwd”, zegt Olaf.

 

Inmiddels zijn we weer bijna twee jaar verder en naderen we het einde van 2016. Olaf en Paul hebben inmiddels ruim 1,5 jaar hun krachten gebundeld binnen van Wissen Safetycom en zien beiden enorme groeikansen voor de toekomst. En dan wordt er op een avond tijdens een potje bier geopperd om zowel van Wissen Safetycom (het gezamenlijke bedrijf) als het bedrijf SafetyCom “1.0” (het bedrijf wat Paul tot dan toe nog voor eigen rekening dreef) samen te voegen tot één gezamenlijke onderneming. Wederom besprekingen. Het resultaat liet niet lang op zich wachten en laat zich raden: de heren besloten beide bedrijven samen te voegen tot één gezamenlijke onderneming, en deze 2.0 variant op basis van onderling gelijke verhoudingen tussen Olaf en Paul onder één naam voort te zetten:

SafetyCom B.V.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration