meer over Paul…

Home meer over Paul…
Zakelijke carrière

Paul Lauwers (1973) is voor het eerst in aanraking gekomen met inbraakbeveiliging tijdens zijn stage van de technische school. Paul heeft namelijk stage gelopen bij het voormalige Early-Bird in Eindhoven.

Nadat hij uiteindelijk geslaagd was voor zijn MTS ging hij fulltime aan het werk bij Early-Bird. Daar reed hij in de periode 1993 tot 1996 samen met Maik Inzinger (de huidige directeur van LiHo) door heel Nederland om, met name bij de grotere supermarkten, alarminstallaties aan te leggen.

Gezien het feit dat de technische kennis binnen Early-Bird niet op een bijzonder hoog niveau lag, waren Paul en Maik hiervoor vooral op zichzelf aangewezen en hebben daardoor geleerd om zelfstandig problemen op te lossen en constructief te denken.

Na werktijd en in de weekenden ging Paul zelfstandig op pad, om in zijn vrije tijd alarmsystemen te verkopen en aan te leggen. Toen was het voor Paul al duidelijk dat hij niet lang bij Early-Bird zou blijven werken, maar voor een carrière als zelfstandig ondernemer zou gaan kiezen.

 

Paul besloot in 1996 zijn ontslag te nemen bij Early-Bird (nadat hij in een paar jaar tijd zo’n 250.000 km door Nederland had gereden en tussendoor nog wat beveiliging had aangelegd) en kwam vervolgens bij BBN in Geldrop werken.

Maar ook in die periode was hij vaak nog drukker met zijn eigen werkzaamheden in de avonduren en weekenden, dan overdag.

 

Paul zag uiteindelijk ook wel in dat dit op deze manier niet langer ging, en besloot in 1998 gedeeltelijk voor zichzelf, en gedeeltelijk voor BBN als een soort van ZZP’er te gaan werken. Op die manier kreeg hij mooi de kans om zijn eigen bedrijf op te starten en uit te bouwen. Technisch Bureau Lauwers was geboren en vanaf dat moment was hij dus ook zelfstandig ondernemer. Ook al bestond in die jaren de ZZP-constructie als zodanig nog niet, Olaf huurde Paul regelmatig in om werkzaamheden voor BBN te verrichten, en Paul vulde daarnaast zijn vrije uren in met het werk bij zijn eigen klanten. Technisch Bureau Lauwers groeide gestaag, en verhuisde van de van der Hulstlaan in Veldhoven naar de Broekweg, tevens het nieuwe woonhuis van Paul en Monique.

 

In 2011 werd de volgende stap gezet. Technisch Bureau Lauwers groeide wederom uit zijn jasje, en Paul besefte dat hij de diverse werkzaamheden niet meer vanuit zijn woonhuis uit kon voeren, maar dat het tijd werd voor een echt bedrijfspand. Hierop besloot hij een kantoorpand aan te kopen op Industrieterrein Habraken te Veldhoven (vlak bij Eindhoven Airport).

Inmiddels was het ook tijd geworden om het geheel nog een beetje extra te professionaliseren. De eenmanszaak werk omgeruild voor een heuse BV en de naam en het bijbehorende logo werden gewijzigd van Technisch Bureau Lauwers naar Safetycom.

Hiermee was dus de basis gelegd voor het huidige SafetyCom.

 

In 2015 komen Olaf en Paul elkaar dan toch weer zakelijk tegen. Nadat zij in privé al die jaren op de achtergrond met elkaar in contact waren gebleven deed zich voor Paul in 2015 een hele mooie zakelijke opportuniteit voor: Olaf kwam plotseling bij Safetycom binnenwandelen met het verhaal dat hij voornemens was om BBN terug te kopen van de curator. Of Paul misschien zin had om mee te doen.

Olaf had in 2006 namelijk de aandelen van BBN verkocht, maar ná zijn vertrek in 2006, ging BBN onder haar nieuwe directie meerdere malen failliet. Zo ook in 2015. Er was niet veel voor nodig om Paul ervan te overtuigen dat dit wel eens een hele gezonde zakelijke stap zou kunnen zijn. Binnen enkele dagen werd een nieuwe BV opgericht: van Wissen Safetycom B.V., waarin zowel Olaf als Paul voor de helft deelnamen. Daarnaast bleef Paul de directie over Safetycom voeren en Olaf over van Wissen Electronics. In totaal hadden de heren samen nu dus drie beveiligingsbedrijven: één gezamenlijke onderneming en daarnaast behielden zij beiden hun eigen bedrijf. En omdat zoveel mensen na al die jaren het logo van BBN nog steeds (her)kennen, is dit logo ook het logo van van Wissen Safetycom geworden.

 

Inmiddels zijn we weer bijna twee jaar verder en naderen we het einde van 2016. Olaf en Paul hebben inmiddels ruim 1,5 jaar hun krachten gebundeld binnen van Wissen Safetycom en zien beiden enorme groeikansen voor de toekomst. En dan wordt er op een avond tijdens een potje bier geopperd om zowel van Wissen Safetycom (het gezamenlijke bedrijf) als het bedrijf SafetyCom “1.0” (het bedrijf wat Paul tot dan toe nog voor eigen rekening dreef) samen te voegen tot één gezamenlijke onderneming. Wederom besprekingen. Het resultaat liet niet lang op zich wachten en laat zich raden: de heren besloten beide bedrijven samen te voegen tot één gezamenlijke onderneming, en deze 2.0 variant op basis van onderling gelijke verhoudingen tussen Olaf en Paul onder één naam voort te zetten:

SafetyCom B.V.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration