Alarmopvolging / interventie

Home Alarmopvolging / interventie
De meldkamer belt in verband met een alarmmelding! En nu?

Daar had u wellicht nog niet over nagedacht. De kwaliteit en betrouwbaarheid van onze alarmsystemen  is dermate hoog, dat er vrijwel nooit sprake is van een ‘vals alarm’.

Het kan uiteraard voorkomen dat een gebruiker een verkeerde handeling verricht, maar dat zien wij niet als vals alarm, doch wordt geschaald in de categorie ‘ongewenst alarm’.

Met die kennis op zak, dient u uzelf serieus af te vragen hoe hier mee om te gaan. Niemand denkt uiteraard graag na over een mogelijke inbraak, en al helemaal niet over de gevolgen. Toch is het wenselijk om dit vooraf goed te regelen.

Rukt u ’s nacht liever niet zelf uit indien uw alarm een melding geeft? Of wilt u uw buren hier liever niet mee belasten?

Dat is heel begrijpelijk en verstandig. Hoe zou u het vinden als de buurman bij u aan de deur zou staan met de vraag:

“Hoi Kees, wij hebben besloten een alarmsysteem aan te laten leggen. Nu heb ik even een vraagje. Mocht die installatie ’s nachts ‘toevallig een keer afgaan’, mag de meldkamer jou dan bellen, zodat jij dan even kan gaan kijken? Echt top van je kerel, ik wist dat ik op je kon rekenen!”

Vervolgens sluit Kees de voordeur, loopt weer naar binnen naar zijn vrouw, en zegt:

“Jan van hierlangs stond hier net aan de deur, wat ik nu toch meegemaakt heb. Pffff. Ik heb maar ja gezegd, want ik wilde niet lullig doen, maar weet je wat die eigenlijk wel niet aan me vroeg?”

De rest van het gesprek laat zich raden…..

Mocht u toevallig directeur of eigenaar van een bedrijf zijn, dan geldt voor u hetzelfde. Stel uzelf eens de vraag: “Mag ik van mijn personeel verwachten, dat zij midden in de nacht naar een donker en verlaten industrieterrein rijden, of naar dat onbewoonde winkelcentrum, om vervolgens binnen mijn onderneming een onderzoek in te gaan stellen naar de oorzaak van de alarmmelding met alle risico’s van dien?”

Wij willen (en kunnen) die vraag uiteraard niet voor u beantwoorden, maar willen u wel graag wijzen op het feit dat hiervoor voldoende alternatieven beschikbaar zijn. U kunt hiervoor gebruik maken van een alarmopvolgingsbedrijf. Zij zijn hiervoor getraind en derhalve geheel gespecialiseerd in dit soort werkzaamheden. Indien nodig sturen ze eerst een bewakingshond naar binnen, alvorens zelf het pand te betreden. Bij grotere objecten worden minimaal twee auto’s ter plaatse gestuurd, zodat het pand vanaf twee zijden benaderd kan worden.

Elk bedrijf heeft haar eigen specialiteiten op dit gebied, en uiteraard ook hun eigen werkgebied. Onnodig te vermelden dat het geen zin heeft om voor de opvolging van een installatie in Utrecht een overeenkomst aan te gaan met een bedrijf uit Eindhoven. Uitgangspunt dient in alle gevallen te zijn dat de bewaker met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid binnen maximaal 15 minuten ter plaatse kan zijn.

Mocht u gebruik willen maken van de optie alarmopvolging dan kunnen wij dat als SafetyCom volledig voor u regelen. Wij zijn er immers om u te ontzorgen. Uiteraard dient er in dit geval het één en ander met de meldkamer geregeld te worden, zodat de meldkamer voortaan het nummer van de bewakingsdienst belt, en niet meer het nummer van u of uw contactpersonen. Ook dient geregeld te worden dat de bewakingsdienst over een eigen bedieningscode beschikt, waarmee ze niet alleen uw alarm kan bedienen, maar waardoor wij ook achteraf kunnen bepalen óf, en zo ja wanneer, hoe lang en hoe laat de bewakingsdienst in uw object ter plaatse is geweest. Een stukje extra controle is namelijk wel zo prettig.Wilt u het liever zelf in gang zetten, of wilt u eerst meer informatie, dan adviseren wij u contact op te nemen met één van onderstaande bewakingsbedrijven:

Vigilantis Security

Aalsterweg 12
5615 CE Eindhoven
040 – 2590590
info@vigilantis.nl

CQB Beveiliging

Langendijk 12
5652 AX  Eindhoven
040 – 2961290
mail@cqb-beveiliging.nl

terug naar overzicht naar volgende pagina

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration