PERSBERICHT: SafetyCom B.V. verwerft meerderheidsbelang in AAB Beveiligingen B.V. uit Tilburg

SafetyCom B.V. uit Eindhoven heeft een meerderheidsbelang verworven in AAB Beveiligingen B.V. te Tilburg. Vanaf 1 januari 2020 zal AAB Beveiligingen haar activiteiten dan ook voortzetten onder de naam AAB Safety & Telecom B.V.

SafetyCom B.V. behoort bijna 35 jaar tot de absolute top binnen Nederland op het gebied van geavanceerde zwakstroomtechniek zoals brand- en inbraakbeveiliging, toegangscontrolesystemen, geavanceerde camerabewaking, (VoIP)telefonie, inter- en datacommunicatie, WiFi- en DECT netwerken, omroep- en achtergrondmuziekinstallaties, PLC- en domotica toepassingen en custom made electronics.

Olaf van Wissen, commercieel directeur van SafetyCom:

“Wij leveren werkelijk álles wat binnen een woning of bedrijfspand benodigd is aan techniek, zolang het maar met dunne draadjes werkt.”

Harry van Mierlo, operationeel directeur van AAB:

“Voor een organisatie als AAB is het steeds moeilijker om, binnen het speelveld van alle disciplines en regelgeving, te kunnen blijven voldoen aan “één aanspreekpunt” oftewel “one-stop shopping” voor alle vraagstukken.

Ik ben bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder mijn leiding heeft doorgemaakt. Ik heb goed nagedacht over de toekomst van AAB, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen.

De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken bestond uit enerzijds gedeeltelijke overdracht van de activiteiten van AAB aan SafetyCom en anderzijds behoud en verder uitbouwen van AAB, dit in professioneel partnership met SafetyCom.”

Olaf van Wissen, commercieel directeur van SafetyCom:

“Met de overname van AAB zet SafetyCom wederom een belangrijke stap in haar ambitie haar toonaangevende positie binnen de markt verder te versterken.

Dagelijks reizen onze kanjers af naar onze opdrachtgevers met slechts één doel: oplossingen bouwen welke zich kenmerken door ultieme betrouwbaarheid en dito gebruikersgemak. Wij noemen ze dan ook niet voor niets onze “elektrologen® van formaat”.

AAB is niet alleen een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart van de SafetyCom-formule binnen de West Nederlandse markt ondersteunen.”

Paul Lauwers, technisch directeur van SafetyCom:

“Ons bedrijf bestaat uit creatieve denkers en bouwers, die leven voor het samen oplossen van de moeilijkste problemen op het gebied van de totale integratie van technische installaties.

Wij creëren oplossingen die mensen écht willen. Wij zijn gepassioneerd. We ontwerpen, herontwerpen en experimenteren totdat we tevreden zijn met hetgeen we voor onze opdrachtgevers hebben gemaakt.

Er zijn niet zo veel plekken waar je net als bij ons de toekomst kan ontwerpen. Wij lopen graag voorop, altijd zin om opnieuw de status quo uit te dagen.

Het verschil tussen goed en fantastisch betekent het constant aangaan van oncomfortabele uitdagingen die eindeloos veel moeite kosten. Maar toch zouden we niet anders willen.”

AAB Safety & Telecom blijft ook na 1 januari opereren vanuit haar huidige vestiging gelegen aan de Ledeboerstraat 29a te Tilburg. Maar u bent uiteraard ook van harte welkom in ons volledig vernieuwde Domotica Experience Center gelegen aan de Nijverheidsweg 15 te Eindhoven.

Binnenkort ontvangen al onze relaties een schrijven waarin wij gedetailleerd uiteen zullen zetten op welke wijze wij denken hen nog beter van dienst te kunnen zijn.


Voor meer info:

Olaf van Wissen 06 – 25 50 17 00

Harry van Mierlo 06 – 51 50 36 09