o3 Eisen van uw verzekering aan uw alarmsysteem

Home o3 Eisen van uw verzekering aan uw alarmsysteem
De voorwaarden/eisen die uw verzekeraar zou kunnen stellen

Uw assuradeur (lees: verzekeraar) kan op basis van de waarde van de aanwezige inboedel en handelsgoederen een alarminstallatie eisen als voorwaarde voor acceptatie van het risico. Met andere woorden: de alarminstallatie is in dat geval een vereiste om uw inboedel en/of handelsgoederen te kunnen verzekeren. De inbraakgevoeligheid van bedrijven wordt door verzekeraars met name bepaald op basis van de aanwezigheid van -voor inbrekers- attractieve zaken en de verzekerde (inkoop)waarde hiervan.

 

De beveiligingsfilosofie voor bedrijven is gericht op het voorkomen van diefstal van attractieve en waardevolle goederen en van belangrijke bedrijfsgegevens die de bedrijfscontinuïteit in gevaar kan brengen en kan leiden tot reputatieschade.

Een bedrijfsgebouw is op te splitsen in meerdere delen en daardoor kunnen ook verschillende risicoklassen, en daarmee verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen, van toepassing zijn.

[vc_empty_space height=”22px”]
Om beveiligingskosten beheersbaar te maken, kan het voldoende zijn om het meest risicovolle deel van het gebouw te beveiligen volgens de hoogste risicoklasse die hierop van toepassing is. Overige delen kunnen dan worden beveiligd op basis van een lagere risicoklasse. Er is dan sprake van partiële beveiliging van het object. Meer informatie omtrent de risicoklasse inschaling zoals gehanteerd door verzekeraars vindt u op de site van het CCV. U kunt deze site bezoeken door gebruik te maken van onderstaande link:
[vc_empty_space height=”22px”]webpagina van het CCV inzake de VRKI 2.0 regeling

 

 

Zoals reeds eerder vermeld wordt het (inbraak)risico van bedrijven op basis van de VRKI 2.0 regeling versie 2018 met name op basis van onderstaande punten vastgesteld:

  • attractiviteit van de aanwezige goederen
  • de (inkoop)waarde van de aanwezige goederen
  • de wijze waarop deze goederen verpakt zijn

 

Aan de hand van bovenstaande gegevens kan uw bedrijf worden ingeschaald in een bepaalde risicoklasse. Deze klassenindeling loopt van klasse 1 t/m 4. Hoe hoger de klasse, hoe zwaarder de te treffen maatregelen. Deze maatregelen worden ingedeeld in diverse categorieën als volgt:

  • organisatorische maatregelen
  • bouwkundige maatregelen
  • elektronische maatregelen (eventueel aangevuld met schilddetectie)
  • het al dan niet (en de wijze van) doormelden aan een meldkamer
  • compartimenterings- en/of meeneembeperkende maatregelen
  • het al dan niet aansturen van een (externe) bewakingsdienst

 

Aanvullende maatregelen

Naast het toepassen van de minimaal vereiste standaardmaatregelen, bieden wij nog een compleet pakket aan maatregelen, welke wellicht niet door uw assuradeur vereist zijn, doch voor u wel gelden als een welkome aanvulling op uw installatie. Zo kunnen wij een directe koppeling maken naar uw camerasysteem, een toegangscontrolesysteem (aanwezigheidsregistratie) integreren binnen uw inbraakbeveiliging. Maar ook kunnen we er voor zorgen dat uw verlichting automatisch wordt in- en uitgeschakeld indien er niemand in het pand aanwezig is (lees: het beveiligingssysteem is ingeschakeld), of de bediening van de aanwezige roldeuren blokkeren, of de zonwering juist omhoog gaat, of de voicemail wordt geactiveerd, of, of, of….

De mogelijkheden zijn eindeloos. U geeft aan hoe u t graag zou willen, en vervolgens gaan wij kijken wat we voor u kunnen doen. En alles op basis van duidelijke offertes. Geen nonsens, geen meerwerk en geen flauwekul achteraf. Vaste eerlijke prijzen voor een kwalitatief hoogstaand systeem. Ook het intelligent koppelen van onze systemen met (bestaande) domotica installaties behoort tot de mogelijkheden. Heeft u nog geen domotica systeem? Ook daar kunnen wij zorg voor dragen. We noemen onszelf dan ook niet voor niets

 

 

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration